Spor saat kaçta yapılmalı?

8 Eylül 2013 Pazar Spor saat kaçta yapılmalı?
Gerek sağlıklı bir hayat sürmek, gerekse de fit ve formda kalmak açısından hayatımızın her döneminde düzenli olarak egzersiz yapmamız gerektiğini biliyoruz, lakin yapılacak olan sporun saat kaçta yapılması gerektiği konusunda çoğumuzun bir fikri yok. Genellikle boş vakitlerimizi egzersiz yapmak açısından harcarız, lakin spordan etkili bir çözüm almak istiyorsak biyolojik saatlerimizi spora göre ayarlamalı, egzersiz yapmak açısından boş vaktimizi beklememeli, egzersiz açısından uygun saatleri seçmeliyiz.

Saat kaçta egzersiz yapılmalı?
Gün içerisinde nasıl tüketmek tüketmek ve uyumak açısından belli bir saat ayırıyorsak, egzersiz yapmak içinde kendimize saatler belirlemeliyiz. Boş vakitlerimizi egzersiz yaparak değerlendirmek yerine, spora boş vakit ayırma çabasına girmeliyiz. Bu sayede istediğimiz sağlıklı hayatı yaşayabilir, daha kolay kilo verebilir ve formumuzu istediğimiz oranda tutabiliriz.
Uzmanlar hangi sporun hangi saatlerde yapılmasının daha faydalı olduğunu açıkladılar. İşte uzman açıklamalarından egzersiz saat kaçta yapılmalı sorusunun detaylı yanıtları:
Spor yapmak açısından en uygun saatler
Saat 06:00 – 09:00 arası: Yürüyüş ve düşük tempolu koşu
Saat 12:00 – 14:00 arası: Yürüyüş ve yoga
Saat 15:00 – 18:00 arası: Tenis, voleybol, aerobik.

Bir önceki Ergenlik döneminde dikkatli beslenin başlıklı konumuzda aşırı beslenme, biyolojik gelişim ve boy uzamasının yavaşlaması hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: hangi egzersiz saat kaçta yapılmalı, saat kaçta egzersiz yapılmalı, saat kaçta egzersiz yapmalıyız, egzersiz açısından uygun saatler, egzersiz saat kaç gibi yapılmalı, egzersiz yapmak açısından en uygun saatler

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama