Pratik yoga hareketleri

8 Eylül 2013 Pazar Pratik yoga hareketleri
pratik-yoga-hareketleriYaz aylarında plajda, havuz kenarında, evin bahçesinde ya da aklınıza gelebilecek herhangi aleni ve huzurlu bir ortamda yoga yaparak, vücudunuzdaki negatif enerjiden arınabilir, selülit gibi bir takım cilt sorunlarının önüne geçebilir ve stresinizi üzerinizden atabilirsiniz. Yoga yaparak aynı zamanda bazı sağlık problemlerinin de nüne geçebilmeniz mümkün haldedir. Çünkü düzenli egzersiz yapmak yaşam kalitemizi yükseltir, bedenimizi her tür probleme karşı dirençli hale getirir. İşte yalnızca 1 saatini alacak, sizi zinde ve formda tutacak, ruh sağlığınıza iyi gelecek, içinizi huzur dolmasına muavenet edecek pratik yoga egzersizleri:

Pratik yoga hareketleri nelerdir?
1. Biz buna eğilme hareketi diyoruz. Ayakları paralel bir biçimde açıp ayaklara doğru eğilmeli, ellerle ayak bileklerinden tutulmalı, çene diz arasına kadar değmelidir. Böylece arka bacaklarınızın gerildiğini hissedeceksiniz. Bu hareketi yavaş yavaş nefes alarak en az 5 kez tekrar edin.
2. Sandalye pozisyonu adı verilen bu yoga hareketi ise derin nefesler alınarak 3 kez tekrarlanmalıdır. Bacaklar 90 derecelik bir açı oluşturacak biçimde sandalyeye oturur gibi yaparak kollarınızı oturup kalkarken birleştirin.
3. Kartal duruşu adı verilen bu harekette en pratik yoga hareketlerinden birisidir. Olduğunuz yerde hafif bir biçimde eğilerek tek bacağınızı diğer bacağınızın üzerine doğru dolayın. Kolunuzu da tıpkı bacağınız gibi diğer kolunuza çapraz olacak biçimde dolayın. Ellerinizi 5 parmağınız birbirine değecek biçimde kapatın.
4. Pratik yoga hareketleri arasında en zoru olan savaşçı duruşu, vücudun paralel bir biçimde eğilmesi, sol ayağın yere basarken sağ ayağın vücut paralelliğinde uzatılması biçimindedir. Kollar arka tarafta iyice gergin olmalı ve sağ ayak indirip kaldırmalıdır. Aynı hareket sol ayakta da derin nefesler alınarak tekrarlanmalıdır.
5. Son pratik yoga egzersiz hareketi ise köprü duruşu adı verilen bir harekettir. Matın üzerine uzanın ve gövdenizi sabit tutun. Ardından popunuzu yukarı doğdu kaldırın ve kollarınızı arkada birleştirin. Derin nefes alarak poponuzu yukarı aşağı hareket ettirin.

Bir önceki Ergenlik döneminde dikkatli beslenin başlıklı konumuzda aşırı beslenme, biyolojik gelişim ve boy uzamasının yavaşlaması hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: pratik yoga egzersiz hareketleri, pratik yoga egzersizleri, pratik yoga hareketleri nasıl yapılır, pratik yoga hareketleri nelerdir, yoga hareketleri, yoga hareketleri yapma, yoga nasıl yapılır, yoga yapma

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama