Şimdi diyet zamanı

11 Nisan 2013 Perşembe
Kilo vermek için, ilk yapmanız gerekenlerden biri kalori yakmaktır. Kalori yakmak için de spor yapmak gerekiyor. Eğer spor yapmaya vaktiniz yoksa ya da spor yapmamak için bahaneler buluyorsanız, günlük hayatta yapacağınız bazı aktivitelerle kalori yakabilirsiniz. İşte kalori yakmanın 10 yolu



İp atlayın

• İp atlamak, çocukluğumuzdaki vazgeçilmez oyunlarından birisiydi. Yeniden çocukluğunuza dönmeye ne dersiniz?

• Boş bir zaman diliminde, 10 dakika süre ile saniyede iki kez zıplayarak ip atlamak 100 kalori yakmanız için yeterli. Eğer bunu tek ayak ile veya değişik ip atlama şekillerini deneyip yaparsanız daha kolay ve fazla kalori yakabilirsiniz.

Merdiven çıkın

• Günlük hayatınızda mutlaka merdiven yerine asansör kullanıyorsunuzdur. Durun. Sakın asansöre doğru yönelmeyin. Çünkü hızlı bir biçimde de 7 dakika süre ile merdiven tırmanıp tam 100 kalori yakabilirsiniz. İnerken asansör kullanmanızda bir mahzur yok; çünkü size getireceği bir fayda da yok.

Koşun

• Evinizdeki koridorunun uzunluğunu ölçün. Size bir mil yani 1.852 metrelik bir mesafe gerekiyor. Önce koridorunuzu kaç kere kat etmeniz gerektiğini belirleyin. Sonra bu mesafeyi koşarak tamamlamaya çalışın. Bu size 100 kalori yakma olanağı verir. Koşarken kollarınızı sallamanız ise yakılan kalori miktarını artırır.

Bisiklet sürün

• 10 dakika süreyle hızlı bir şekilde bisiklet sürmeniz size 100 kalori yaktırır. Bisikletiniz yoksa, yere uzanarak bacaklarınızla pedal çevirme hareketi yapabilirsiniz. Ancak bu yolu deniyorsanız hızınızın çok yüksek olması gerekir.

Tempolu yürüyün

• Yaklaşık 15 dakika tempolu olarak bir mil, yani 1.862 metre yürürseniz 100 kalori yakabilirsiniz. Bu size basit görünebilir, ancak tempolu yürümek ve aynı tempoyu sürdürmek gerekir. Yavaş yürürseniz aynı miktarda kalori yakamazsınız.

Yoga yapın

• 25 dakika süresince yapılan yoga hareketleriyle 10 kalori yakmanız mümkün. Bu hareketler için bir yoga DVD'sinden yararlanabilir ya da kitap kullanabilirsiniz. Yoga hem kalori yakmanıza hem de tüm kaslarınızı güçlendirmenize yardımcı olur. Kaslarınızı geliştirirken dayanıklılığınızı da arttırır

Jimnastik yapın

• 15 dakika süreyle, sanki beden eğitimi dersindeymiş gibi egzersiz yaparsanız, 100 kalori harcarsınız. Sözünü ettiğimiz mekik gibi basit hareketler, eğilip kalkmalar, vücut esnetmeler ve benzerleri… Bunlar aynı zamanda, çok kalori yaktıran hareketlerdir.

Ağırlık kaldırın

• 35 dakika boyunca 3,5 kilogramlık bir dambıl, yani ağırlıkla yapacağınız çalışma size 100 kalori yaktırır. Ancak ağırlık kaldırırken, belinizin rahat yaslanacağı bir şekilde oturup, belinizi dik tutun. Çünkü ağırlığı vücudunuzla değil, kollarınıza vererek çalışmanız gerekiyor.

Bahçe işleri

• Bahçeniz varsa şanslısınız. Hem zevkli zaman geçirmek hem de eğlenmek için bahçe işleri birebir. Çiçeklerin topraklarını havalandırmak, onları sulamak, kurumuş dallarından ayırmak derken yarım saat uçup gider ve siz tam 100 kalori yakmış olursunuz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama