Hem yararlı hem zararlı besinler nelerdir?

24 Haziran 2013 Pazartesi

Bazı besinler vardı ki, sağlık açısından hem yararlı hem de zararlı olabilmekte ve bu besinlerin neler olduğunu da makalemizde sizler açısından açıklamakta, bu besinlere karşı dikkatli bir tüketim yapmanız gerektiği önerilerinde bulunmaktayız. Besin değeri yüksek olan bazı gıdalar bir takım durumlarda vücuda fayda sağladıkları gibi ne yazık ki yanlış bir biçimde tüketildiğinde zararda göstermektedirler. Peki nedir bu besinler? Vücut açısından hem yararlı hem de zararlı olan bu yemekler şunlardır:

hem-yararli-hem-zararli-yemekler

Hem yararlı hem zararlı yemekler

İstiridye, midye ve deniz tarağı gibi bazı deniz ürünleri hem protein hem de selenyum açısından zengin olmalarına rağmen, çiğ yendiklerinde vücutta mikrobiyolojik kirlilik yaratmakta ve bu sebeple bu deniz ürünlerinin çiğ yenmemesi önerilir. Bir diğer hem zararlı hem yararlı olan besin ise, ton balığıdır. Küçük ton balığı büyük ton balığına nispeten daha fazla cıva içerdiği açısından, metil cıvaya maruz kalma konusunda en fazla risk taşıyan kişiler ve bilhassa da hamileler balık seçerken dikkatli olmaları gerektiğini unutmamalılar.

Yağlı ve yağsız balıkların tüketilmesinde de dikkat gerektiren birkaç husus bulunmaktadır. Yağlı deniz ürünleri Omega-3 yağ asidi bakımından daha zengindir, lakin sürekli yağsız balık tüketmekte zararlıdır. Bu sebeple yağlı ve yağsız deniz ürünlerini orantılı bir biçimde tüketmeliyiz. Kesinlikle sürekli yağlı ya da yağsız beslenme alışkanlığı edinmemeliyiz.

]]>

Sürekli yağsız süt ürünleri tüketmekte tıpkı yağlı ve yağsız balık ayrımı yapmak gibi zararlıdır. Her birinin kendine göre yararlı tarafları olmalı ve bizler bu gıdaları orantılı bir biçimde tüketerek hem yağlılardan hem de yağsızlardan gereken besin değerlerini bünyemize almalıyız. Kırmızı et tüketiminde de bu hususa dikkat etmemiz gerektiğinin unutmamalıyız. Unutmayın, tek yönlü beslenmek sağlıklı olmak açısından çözüm değildir. Her besinden gereken faydaları gerektiği oranda tüketerek almak gerekir.


Bir önceki Akciğere iyi gelen besinler nelerdir? başlıklı konumuzda akciğere faydalı olan yemekler, akciğere hangi gıdalar faydalı ve akciğere hangi yemekler iyi gelir hakkında bilgiler sunulmuştu.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama