Günde kaç sayı yumurta yenmeli?

24 Haziran 2013 Pazartesi

Protein bakımından zengin olan ve aynı zamanda sabah kahvaltılarının da olmazsa olmazı yumurta hakkında yapılan ilmi araştırmalar neticesinde, günde yumurtayı fazlaca tüketmenin tıpkı sigara içmek gibi büyük zararları olduğu ortaya çıktı. Kişinin yaşı ve haftalık yumurta tüketimi göz önünde bulundurarak yapılan araştırmalarda bakın günde kaç tane yumurta yemenin sağlık açısından zararları bulunuyor.

gunde-kac-tane-yumurta-yemeli

Günde kaç tane yumurta yemeli?

Yumurtanın günde aşırı bir biçimde tüketilmesi bir kalp hastası çeşidi olan arterlerin hızla kalınlaşmasına sebep olmakta ve buna da en çok yumurtanın sarısı yol açmaktadır. Fazla ölçüde yenen yumurta sarısının konu başında söylediğimiz gibi sigara kadar zararları bulunmaktadır. Karotid duvar kalınlığına sebebiyet olan yumurta sarısı aynı zamanda yaşlanma hızını da arttırmaktadır.

]]>

Günde yenecek yumurta miktarı ikiyi geçmemelidir. Hele ki kalp hastalıklarına yakalanma riski yüksek olan bu uyarıyı daha bir dikkate almalıdır. Yumurtanın günde 3-4 adetten daha fazla tüketilmesi kalp hastalığına yakalanma riski olanlar açısından büyük risk teşkil ediyor. Dikkatli olmakta ve ideal ölçüde yumurta tüketmekte yarar var.


Bir önceki Selüliti engelleyen yaz besinleri başlıklı konumuzda selülit engelleyen meyve ve sebzeler, selülit engelleyen yaz yemekleri ve selülit oluşumunu engelleyen gıdalar hakkında bilgiler sunulmuştu.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama