İltihap gideren besinler nelerdir?

24 Haziran 2013 Pazartesi

Vücudumuz yaşamımız boyunca hem iç hem de dış uyaranların etkisi altına girdiğinden dolayı, bazı dönemlerde gücünü kaybetmekte ve bu sebeple de vücut dokuları kötü etki görmeye başlamaktadır. Vücudumuza kötü etki veren her tür etkenlerin vücut dokusunda oluşturduğu duruma iltihap denmektedir. Vücudumuzun bu esnada kendini koruması ve sorunlarla baş etmesi açısından iltihap giderici yiyeceklerden yardım alabiliriz. Pek nedir bu iltihap giderici besinler?

vucttai-iltihabi-ne-soker

Vücuttaki iltihabı ne söker?

Vücutta oluşan iltihabın giderilmesi açısından tüketilmesi önerilen besinlerin başında acı biber gelirken, acı biberin yanı sıra yaban mersini bitkisi ve kiraz gibi yaz meyvesi de iltihabı vücuttan söküp atıyor. Kereviz ve kereviz tohumu da iltihap önleyici gıdalar arasında oldukça güçlüdür. Kereviz ve kereviz tohumu çorbalarda ve yemeklerde fazlaca kullanılabilir.

]]>

Koyu yeşil sebzeler ve balık tüketimine de ağırlık vermek vücuttaki iltihabı gidermeye yararlı gıdalar arasındadır. Özellikle koyu yeşil sebzeler vücuttaki iltihabın geçmesi açısından vücut kimyasını dengeleme görevi üstlenir. Balık ise bağışıklık sistemini etkileyen ve dokulara kötü etki veren her tür durumu bastırır. Keten tohumu, keten tohumu yağı ve zencefil de iltihap önleyici ilaçlardan daha güçlü besinlerdir.


Bir önceki Günde kaç sayı yumurta yenmeli? başlıklı konumuzda çok yumurta yemenin zararları, günde en fazla kaç tane yumurta yenmeli ve günde kaç sayı yumurta yemeli hakkında bilgiler sunulmuştu.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama