Strese iyi gelen besinler

24 Haziran 2013 Pazartesi

Hayatımızın her döneminde karşılaştığımız stres, ne yazık ki hem anlık sıkıntı yaşatıyor hem de uzun vadede bir takım hastalıkların husule gelmesinde rol oynuyor. Bu sebeple uzmanlar stresli bir yaşamdan uzak durmamız gerektiği konusunda önerilerde bulunurken, strese iyi gelen yemekler nelerdir bu konuda da açıklamalarda bulundular. Stresli anlarda yenmesi önerilen stres azaltıcı besinler gerekli ölçüde yenirse, kısa süre içinde vücut stresten arınacak ve kişi kendini mutlu hissedecek. İşte strese iyi gelen yemekler:

stresi-azaltan-besinler-nelerdir

Stresi azaltan besinler nelerdir?

Stres seviyesi yüksek olan kişiler en ufacık bir sorunda dahi yüksek oranda stres altına giriyor ve bu durum he zihin bulanıklığına hem de ayakların ve ellerin titremesine, kramp girmesine sebebiyet oluyor. İşte bu zamanlarda magnezyum bakımından zengin olan gıdalar tüketilirse stres kısa süre içerisinde kontrol altına alınabilir. Bunun yanı sıra düzenli olarak magnezyum içeren yemekleri tüketmek, kişinin kısa sürede stres seviyesini de ideal orana getirecek ve böylece her şeye karşı streslenme durumu azalacak.

]]>

Vücutta ciddi magnezyum eksikliğinin normalin üstünde stres yarattığını söyleyen uzmanlar, kurubaklagiller, yağlı tohumlar ve tam tahıl taneleri gibi magnezyum açısından zengin olan gıdaları yemeyi önermektedir. Her gün bir avuç fındık, badem, fıstık ve ceviz yemekte stresi azaltmaktadır. Omega-3 ve çinkoda magnezyum kadar etkili stres azaltıcı besin maddeleridir. Kuru fasulye, nohut, mercimek, balık, ıspanak ve kuzu eti haftada 1-2 kez tüketilmelidir.


Bir önceki İltihap gideren besinler nelerdir? başlıklı konumuzda iltihabın giderilmesi açısından, iltihabın giderilmesi açısından yenmesi gerekenler ve iltihap gideren bitkiler hakkında bilgiler sunulmuştu.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama