Kabızlık açısından nasıl beslenmeli?

24 Haziran 2013 Pazartesi

Merkezi sinir sisteminin bozulmasından, dışkılama refleksindeki aksamadan, yanlış beslenme alışkanlığından, stresten, bir takım ilaçların kullanımından, gebelikten ve daha pek çok nedenden dolayı husule gelen kabızlık, sağlıklı ve düzenli beslenme ile kısa sürede ortadan kaldırılabilir. Kabızlığa iyi gelen yemekleri birkaç gün düzenli bir biçimde tüketirseniz, sorununuzdan ve sorununuzun yaşattığı şikayetlerden bir an evvel kurtulmanız mümkün. İşte kabızlıkta beslenme önerileri:

kabizlikta-yenmesi-gerekenler-nelerdir

Kabızlıkta yenmesi gerekenler nelerdir?

Kabızlık sorunu çekenler öncelikle günde öğün atlamamaya dikkat etmeli, yemekleri küçük lokmalar halinde iyice çiğneyerek yutmalı ve günde egzersiz yapmaya da dikkat etmelidir. Kabızlık sorununun giderilmesi açısından bol bol su ve bitki çayı içebilirsiniz.

Kuru meyveler kabızlığa iyi gelen besinler olduğu açısından, günde kuru meyve tüketmeye özen gösterin. Sinemaki bitkisi kabızlıkta büyük yarar sağlar. Çünkü bu bitki müshil etkisi görür. Yiyeceklerinizin kepekli olmasına dikkat edin. Havuz, kereviz, turp, roka, maydanoz, dereotu, marul, ıspanak ve lahana tüketin.

]]>

Kabızlığın geçmesi açısından tahıl ve baklagil grubu yiyeceklerde çok faydalıdır. Meyve tüketimine ağırlık veri, keten tohumu kullanın, fındık, ceviz ve badem tüketin. Bağırsakları çalıştırmaya yardımcı probiyotik yoğurtlarda yenebilir.


Bir önceki Strese iyi gelen besinler başlıklı konumuzda hangi besinler stresi azaltır, hangi yemekler stresi azaltır ve stres azaltan besinler hakkında bilgiler sunulmuştu.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama