Karatay Diyeti: Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

13 Nisan 2013 Cumartesi
Son günlerde fazla kilo problemlerine bağlı olarak ortaya çıkan hastalıkların yaygınlaşması sonucunda birbirinden farklı birçok diyet yayınlanmaktadır. Kişilerin bu hastalıklara yakalanmadan önce fazla kilolarından kurtulmaları gerekmektedir. Ayrıca kilolu kişilere tedavi uygulanmasının son derece zor olduğu herkes tarafından bilinmektedir. İnsanların bu durum konusunda duyarlı olmaları ve bir an önce harekete geçmeleri gerekmektedir. Her hastalıkta olduğu gibi kilo problemlerinde de zaman son derece büyük bir önem taşımaktadır. Erken davranılması kilo verme sürecini direk olarak etkilemektedir. Özellikle hızlı bir şekilde kilo vermek isteyenler için bu konu büyük bir önem taşımaktadır.

Karatay Diyeti’ nde Neler Yenir, Neler Yenmez

Alanında başarısını kanıtlamış Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay tarafından ortaya çıkarılan Karatay diyeti büyük bir çoğunluğun beğenisini kazanmaktadır. Bu diyete ilk bakıldığı andan itibaren diğer diyetlere göre son derece farklı olduğu çok açık ve net bir şekilde görülmektedir. Karatay diyeti içerisinde dikkat edilmesi gereken birçok konu bulunmaktadır. Bu diyette ilk ve temel kural olarak yenilen her şeyin doğal olması konusu bulunmaktadır. Diyette katkı madde içeren ürünlerin kullanılması kesin olarak yasaklanmaktadır. Daha sonra ise yemeklerin tam zamanında yenmesi üzerinde yoğun bir şekilde durulmaktadır. Bu kapsam içerisinde akşam saat 8’den sonra herhangi bir şey yenilmemesi gerekmektedir.
Karataya göre ceviz, fındık, fıstık, bademi hiç çekinmeden tüketebilirsiniz. Karatayda uzak durulması gereken en önemli yiyecek ekmek, hamur işleri, şekerli gıdalar, işlenmiş gıdalardır. Vitamin açısından zengin olduğu bilinen meyveler Karatayda yasaklı olan yiyeceklerden. Çünkü meyvede meyve şekeri olan fruktoz bulunur ve bu fruktozun fazlası insülin direncine neden olmaktadır.
Sağlıklı yaşam için gerekli olan spor etkinlikleri üzerinde bu diyette de özenle durulmaktadır. En azından her gün 15 – 20 dakika yürünmesi gerektiği belirtilmektedir. Kilo verme sürecinde bol su içmek ve hareket etmek yapılması gereken zorunlu durumlardan birisi olarak görülmektedir. Bu diyet içerisinde yanlış bilinen konular hakkında da bilgi verilmektedir.
Sağlıksız yağ kullanımının inanılmaz bir derecede zararlı olduğundan bahsedilirken doğal yağların kullanılması durumunda vücuttaki yağların yakıldığı söylenmektedir. Bu gerçeğin herkes tarafından bilindiği fakat ilaç ve beslenme sektörlerinin zarar görmemesi için ortaya çıkarılmadığı da yayınlanan diyette bulunmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama