Kızartma türü yemekler yaparken bol yağ kullandığımız açısından, yağdan tasarruf etmek adına kızartma sonrası yağları dökmek yerine bir kabın içine dolduruyor ve daha sonra yeniden kızartma türü yemekler pişireceğimiz zaman yine o yağı çıkartıp kullanıyoruz. Ancak uzmanlar yağların kızartma sırasında yapısında değişiklikler olduğunu ve bu yağların tekrar tekrar kullanılmasının sağlık açısından riskli olduğunu söylemekteler. Uzmanların kızartma yağı kaç kez kullanılmalı sorusuna verdikleri yanıt ise şöyledir:
Uzmanlar kızartma yağını cam bir kavanozun içine koyarak ağzı kapalı bir biçimde saklanması gerektiği konusunda önerilerde bulunuyorlar. En önemli öneri ise kızartma yağının 2 defadan fazla kesinlikle kullanılmamasıdır. İki defadan fazla kullanılan kızartma yağları kanser hastalıklarına zemin hazırlamaktadır.
]]>
0 yorum:
Yorum Gönder