Yaşlanmayı geciktiren vitaminler

24 Haziran 2013 Pazartesi

İnsanoğlu bebeklikten çocukluğa, çocukluktan ergenliğe, ergenlikten yetişkinliğe, yetişkinlikten de yaşlılara doğru bir ilerleyiş içerisindedir ve yaşlılık dönemine geldiğinde ise artık sona yaklaşmış demektir. Hiç kimseyi yaşlanmayı istemez lakin ne yazık ki bu kaçınılmaz bir sondur ve ömrü yeten herkes yaşlılığı tadacaktır. Yaşlı olmamak açısından elimizden gelecek hiçbir şey yoktur lakin yaşlanmayı geciktirmek elimizdedir. Yaşlanmayı geciktirmek açısından yapabileceklerimiz arasından bir tanesi de yaşlanmayı geciktirici vitaminlere ağırlık vermek oluyor.

yaslanmayi-geciktiren-vitaminler-nelerdir

Yaşlanmayı geciktiren vitaminler nelerdir?

Gelin yaşlanmayı geciktirecek bu vitaminler nelermiş bir göz atalım.
Yaşlanmayı önlene vitaminlerin düzenli bir biçimde besinler yoluyla vücuda kazandırılması kemiklerin güçlenmesini, cildin tazeliğini korumasını, vücudun zinde ve dinç kalmasını sağlamaktadır. Bu sayede yaş kaç olursa olsun kişi hem genç görünür hem de kendini sağlıklı, huzurlu ve güzel hisseder.

Yaşın ilerlemesine bağlı olarak vücutta hem fizyolojik hem de metabolik değişiklikler gözlenir. Beslenme düzeni ve aynı zamanda yediklerimiz bu değişimlerin bizi mutsuz etmeyecek biçimde olmasına muavenet eder. Yaşlanmayı önlemek ve genç kalmak içi tüketilmesi gereken vitaminler B12 vitamini, kalsiyum, fosfor, omega-3 yağ asitleri, çinko ve D vitaminidir.

]]>

Süt ve süt ürünleri, balık, yumurta, badem, fındık, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, tarhana, pekmez, tahin, kılçığıyla yenilebilen balıklar, balık yağı, kolza, keten tohumu yağı, yağsız kırmızı et, karaciğer, fındık, ceviz, muz, tam tahıllarla beslenin ve aşırıya kaçmadan güneşlenin.


Bir önceki Bamyanın sağlığa yararları başlıklı konumuzda bamya hangi hastalıklara iyi gelir, bamya nelere iyi gelir ve bamyanın faydaları hakkında bilgiler sunulmuştu.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama