Çin tuzu ne işe yarar?

24 Haziran 2013 Pazartesi

Çin tuzunun adını sıkça duyar olduk ve çin tuzu nedir, ne işe yarar, ne amaçla kullanılır diye merak ettik, küçük bir araştırma yaptık ve bizim gibi çin tuzu hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler olur diye, çin tuzuyla ilgili kısa ama öz bir bilgi verelim istedik. Çin tuzu ile ilgili ilk söyleyeceğimiz şey ise, kesinlikle çin tuzu sağlığa faydalı bir madde değildir aksine sağlık açısından oldukça büyük zararları vardır.
Çin tuzu raf gıdalarının ömrünü uzatmak amacıyla kullanılan bir katkı maddesi olmaktadır. Gıdaların raf ömrünü uzatmak açısından kullanılmasının yanı sıra, çin tuzu gıdaların renklerini değiştirerek göze hitap edecek bir renge gelmesini sağlamaktadır. Tüm bunların yanı sıra gıdaların tadını değiştirme özelliği de olur, çin tuzunun.

cin-tuzunun-sagliga-etkileri

Çin tuzunun sağlığa etkileri

Ürünlerin üzerinde “E” koduyla yer alır. Çin tuzu sağlığı ciddi manada tehdit eder. Çin tuzu içeren ürünlerin kullanılması kandaki oksijen oranının düşmesine sebebiyet olmaktadır. Gıdalarda çin tuzu kullanılması ABD’de de yasak iken, Türkiye’de serbesttir. Bilim adamları bu katkı gıda maddesinin iç kanama, alerjik reaksiyon hatta beyin kanamalarına bile yol açtığını söylemekteler.

]]>

Gıda Hareketi Başkanı Kemal Özer, tuz üretiminde kullanılan E536(Potasyum Ferrosiyanit) kodlu katkı maddesinin kandaki oksijen oranını düşürdüğü açısından ABD’de yasaklandığını lakin Türkiye’de ise kullanımın serbest olduğunu söyledi. Zehirli bir etkiye sahip olduğunu belirten Özer, “Bu maddenin iç kanama, alerjik reaksiyon hatta beyin kanamalarına bile yol açtığı biliniyor. Özellikle bebekler ve çocuklar açısından tehlike çok daha büyük” uyarısında bulundu.


Bir önceki Genetiği değiştirilmiş gıdalar hangileridir? başlıklı konumuzda gdolu gıdalar nelerdir, gdolu yemekler nelerdir ve genetiği değiştirilmiş besinler hakkında bilgiler sunulmuştu.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama