Trabzon hurması faydaları nelerdir?

24 Haziran 2013 Pazartesi

Trabzon hurması, kış mevsiminde pek çok ağaç gibi yapraklarını döken, geniş tepeli ve seyrek dallı, yaprakları eliptik bir biçimde üstü koyu yeşil ve tüysüz alt kısmı ise tüylü olan bir ağaç türüdür. Adı Trabzon hurması olmasına rağmen ülkemizde daima Akdeniz kıyılarından üretilmekte olan bu ağaç türünden alınan meyveye aynı isim verilmektedir. Trabzon hurması ağacından alınan Trabzon hurması meyvesinin bakın sağlık açısından ne gibi faydaları mevcuttur.

trabzon-hurmasinin-yararlari

Trabzon hurmasının yararları

Trabzon hurması pek çok besin maddesini bünyesinde bulunduran sağlık açısından yararlı bir meyvedir. Magnezyum, çinko ve fosfor açısında oldukça zengindir. Aynı zamanda Trabzon hurması yüksek oranda kalsiyum, demir ve potasyumda ihtiva eder.

]]>

Son dönemlerde yapılan bir araştırma ile Trabzon hurmasının kolesterolü düşürücü etkisine rastlanmıştır. Bunun yanı sıra Trabzon hurması tansiyon düşürme, iştahı açma, bağışıklığı güçlendirme, kansızlığı giderme, mide-bağırsak hastalıklarına ve soğuk algınlığına çok iyi gelişiyle bilinir. Vitamin eksikliğini giderme, ishali kesme gibi pek çok sağlık sorununda Trabzon hurmasının faydalarından yararlanılabilir.


Bir önceki Yaşlanmayı geciktiren vitaminler başlıklı konumuzda genç kalmayı sağlayan vitaminler, gençleştiren vitaminler nelerdir ve hangi vitaminler gençleştiriyor hakkında bilgiler sunulmuştu.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama