Acıktın mı? Yoksa Susadın mı?

11 Nisan 2013 Perşembe
Midemizin guruldadığı, içimizin ezildiği anları hepimiz biliriz. Acıktığımızın en net belirtileridir bunlar. Bu hisse kapıldığımızda olabildiğince çabuk bir şekilde karnımızı doyurmaya çalışırız. Ancak açlık zannettiğimiz bu hissin, aslında açlık olmama ihtimali yok mu? Bu his, aç olmadığımız hâlde yememize neden olarak bize kilo mu aldırıyor?

Açlık ve susuzluk hissi, beynimizdeki aynı bölümü tarafından algılanır ve beynimiz bu iki hissi birbirine karıştırır. Bu yüzden kimi zaman, susadığımız hâlde, aç olduğumuzu zanneder ve yemek yeriz. Bu da gereksiz kalori alımına neden olarak, kilo vermemizi zorlaştırır, hatta kilo almamıza neden olur.

Böyle durumlarda yanılgıya düşüp gereksiz yere fazladan kalori almamak için en emin yol, su ihtiyacınızı karşıladığınızdan emin olmaktır. En son su içtiğiniz saatle en son yemek yediğiniz saati kıyaslamak da iyi bir yöntemdir. Hangisinin üzerinden daha çok zaman geçmişse, büyük ihtimalle ona ihtiyacınız vardır. Eğer en son ne zaman su içtiğinizi hatırlamıyorsanız, iki bardak su için ve 15 dakika kadar bekleyin. Eğer hâlâ aç hissediyorsanız, artık bir şeyler yemenin vakti gelmiş demektir. Aynı yöntemi, sıkıntıdan yemek yeme ihtiyacı hissetiğiniz zamanlarda da uygulayabilirsiniz. Böylece fazladan kalori alımını engellemiş ve kilo verme sürecinizi kolaylaştırmış olursunuz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama