Sıcakta kolay uyumanın yolları

8 Eylül 2013 Pazar Sıcakta kolay uyumanın yolları
sicakta-uyuma-yollariYaz ayları geldiği zaman vücudun su kaybını önlemek açısından bol bol su içmenin yanı sıra düzenli ve sağlıklı bir uyku uyumakta genel sağlık durumumuz açısında mühim hususlardan bir tanesidir. Ancak havaların çok sıcak olması ne yazık ki gece uykularının bölünmesine, geceleri terlemeden dolayı uyuma güçlüğü çekilmesine ve akabinde günde konsantrasyon eksikliğine, iş hayatında performans düşüklüğüne, agresif bir ruh haline ve günde yorgunluğa sebebiyet olmaktadır. Daha pek çok soruna sebep olan uykusuzlukla yaz sıcaklarında baş etmek açısından sizlere sıcaklarda kolay uyumanın yöntemleri hakkında önerilerde bulunduk.

Sıcakta uyuma yolları
Sıcak yaz aylarında geceleri kolay bir uyku çekmek açısından uzmanlar bir takım önlemlerin alınmasını öneri ediyorlar. Bu önlemlerin başında ise yatmadan önce alkol ve uyku ilaçlarından kaçınmak geliyor. Çünkü alkol, uyku ilaçları, ağrı kesiciler ve diğer bazı ilaçlar üst solunum yolu kaslarında gevşemeye sebebiyet verdiğinde uykuda hava yolunun tıkanmasına yol açıyor. Fazla kilolara sahipseniz lakin geceleri aşırı terleme sorunu ortaya çıkacağı açısından de uykunuz bozulabilir. Bunu önlemek açısından de yaz aylarında düzenli egzersiz ve diyet uygulanmalıdır. Sigaradan da uzak durun; çünkü sigara tahrişin, horlama ve apne ağırlığını arttırmaktadır.
Yaz sıcaklarında yatmakta zorlanıyorsanız ve hassasiyetiniz yoksa yatak odanıza klima taktırabilirsiniz. Dikkatli ve miktarlü kullanıldığı zaman yatak odasında olan klimalar geceleri çok daha kolay uyumanıza muavenet edecektir. Pamuklu çarşaf ve yastık kılıfları kullanılmalı, yatmadan 3 saat önce hiçbir şey tüketilmemeli, yağlı, baharatlı ve kızartma türü besinlerden uzak durulmalı, kemik, kas ve eklem ağrısı çekenler ortopedik yastıklar kullanmalıdır.

Bir önceki Ergenlik döneminde dikkatli beslenin başlıklı konumuzda aşırı beslenme, biyolojik gelişim ve boy uzamasının yavaşlaması hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: sıcaklara nasıl kolay uyunur, sıcaklarda kolay uyumanın yolları, sıcaklarda uyumak açısından, sıcaklarda uyumanın yolları, sıcakta kolay uyumanın yöntemleri, sıcakta uyumanın yolları

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama