Kavun çekirdeğinin faydaları nelerdir?

9 Eylül 2013 Pazartesi Kavun çekirdeğinin faydaları nelerdir?
kavun-cekirdegi-faydalariKavun meyvesinin içinde yer alan A, C ve E vitaminleri, fosfor, demir, karbonhidrat, magnezyum, kalsiyum, potasyum ve sodyum gibi vitamin ve mineraller pek çok hastalığın önlenmesine yüksek oranda yardımcı olacaktır. Kavun meyvesi pek çok rahatsızlığın ortadan kalkmasına muavenet ettiği gibi aynı zamanda kavun çekirdeği de pek çok alanda fayda sağlamaktadır. Ancak kavun mide ve bağırsak sorunları olanlar, şeker ve tansiyon yüksekliği olan tarafından tüketilmemelidir. Bu tür rahatsızlıkları yaşamıyorsanız hem kavunun hem de kavun çekirdeğinin faydalarından korkmadan yararlanabilirsiniz.

Kavun çekirdeği faydaları
Kavun çekirdeğinin faydaları arasında öksürük kesme, idrarı arttırarak idrar yollarını temizleme, balgam sökmeye yardımcı olma, ateşi düşürme ve parazitleri vücuttan uzaklaştırma yer almaktadır. Kavun çekirdekleri çekilerek yenildiği zaman tenya ve diğer parazitlerin dışarı atılmasını sağlamak açısından aynı zamanda müshil de kullanılmalıdır. Tenya ve parazitler üzerinde kavun çekirdeğinin faydalarını göstermesi açısından müshil kullanılarak bol bol tuvalete çıkılmalı ve bol su içilmelidir.
Kavun çekirdeği aynı zamanda cilde tazelik katar, dudakları canlandırır, cildi pürüzsüz görünmesini sağlar ve saçların parlak görünmesine yardımcı olur. Demir eksikliği ve kansızlık üzerinde de kavun çekirdeği faydalarını göstermektedir.

Bir önceki Ayva suyunun faydaları nelerdir? başlıklı konumuzda ayva suyu faydaları, ayva suyunun faydaları ve ayva suyunun faydası nelerdir hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: kavun çekirdeği faydaları, kavun çekirdeğinin faydaları nelerdir, kavun çekirdeğinin sağlığa faydaları, kavun çekirdeğinin sağlığa yararları, kavun çekirdeğinin yararları

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama