Sindirimi kolay besinler nelerdir?

9 Eylül 2013 Pazartesi Sindirimi kolay besinler nelerdir?
sindirimi-kolaylastiran-besinlerGünümüzde her birimiz sindirimi kolay besinleri yemeyi ister, lakin çoğu kez bu isteğimizi yerine getiremediğimiz açısından mide ve bağırsak şişkinlikleriyle karşılaşır, gaz şikayetleri çeker ve beslenme sonrasında büyük rahatsızlıklar hissederiz. Oysa ki beslenmenizde her zaman sindirimi kolay besinlere yer vermemiz bu şikayetleri yaşamamıza ve daha kolay, daha sorunsuz bir hayat sürmemize muavenet der. Gelin sürekli birlikte sindirimi kolay yemekler nelerdir öğrenelim ve bu besinlere ağırlık verelim.

Sindirimi kolaylaştıran besinler
Sindirimi kolay besinlere beslenme programında yer verdiğimiz zaman şişkinlik ve gaz gibi şikayetlerle karşılaşmayacak ve sindirim sistemimizde bu sayede fazlaca zorlanmayacaktır. Aynı zamanda sindirimi kolay olan besinler sağlık açısından da pek çok yarar sağlamaktadır. lif bakımından zengin olan posalı olarak da bilinen besinlerin tüketimi mide ve bağırsak gibi sindirimle alakalı olan organlarımızın fazlaca kötü etki görmemesine olanak sağlar. Aynı zamanda çeşitli sağlık problemlerinden de kendimizi korumuş olur. Kafeinli, gazlı, asitli, proteinli, baharatlı, şekerli ve yağlı yiyeceklerin sindirimi zor olmaktadır. Bu besinlerin tüketimine dikkat etmek, sindirimi kolay olan yiyeceklere ağırlık vermek gerekir.
Sindirimi kolay olan besinler hangileridir derseniz bunların başında sizlerinde tahmin edebileceğiniz gibi sebze ve meyvelerdir. Haşlanmış sebzeler, çorbalar, patates püresi, kayısı, muz, esmer ve kepekli ekmek, karpuz, kabak, havuç, şeftali gibi sebze ve meyveler sindirimi kolaylaştıran gıdalardır. Sodanın da hazmı kolaylaştırdığı bilinir lakin soda sindirimi fazlaca kolaylaştırmadığını söyleyen uzmanlar maden suyunun alımını önermektedir. Mide ve bağırsak şikayetleri yaşadığınız zaman bu sebze ve meyvelere ağırlık verebilir, ekmek olarak da kepekli ekmek yiyebilirsiniz.

Bir önceki Kavun çekirdeğinin faydaları nelerdir? başlıklı konumuzda kavun çekirdeği faydaları, kavun çekirdeğinin faydaları nelerdir ve kavun çekirdeğinin sağlığa faydaları hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: hangi besinlerin sindirimi kolaydır, sindirimi kolay besinler, sindirimi kolay olan besinler, sindirimi kolay olan gıdalar, sindirimi kolay olan yemekler, sindirimi kolaylaştıran besinler, sindirimi kolaylaştıran meyveler

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama