Kilo verdiren salata tarifleri

25 Ağustos 2013 Pazar Kilo verdiren salata tarifleri

Beslenme alışkanlığında az ve sürekli yemenin önemini defalarca vurgulayan diyetisyen ve sağlık uzmanları, özellikle de yaz aylarında bu tür bir beslenme alışkanlığı edinmesi konusunda tavsiyelerde bulunuyorlar. Kış mevsiminde alınan fazla kiloların sağlıklı bir biçimde verilmesi açısından hareketliğin fazla olması gerektiği gibi, az ve sürekli tüketmek yeme alışkanlığına da dikkat edilmelidir.

diyet-salata-tarifleri

Diyet salata tarifleri

Yaz aylarında kolay kilo vermenin en etkili yollarından birisi de, beslenmede salataya mutlak suretle yer verilmesidir. Ara öğünlerde meyve, kuruyemiş ve salata tüketilerek vücudun ihtiyaç olduğu vitaminleri ve mineralleri kazandırabilirsiniz. Yaz aylarında terlemeden dolayı vücut su ve tuz kaybı yaşadığı açısından sodyum ve potasyum içeren yeşil yapraklı sebzeler sağlığımızı da korumaktadır.

Roka salatası tarifi

Bağışıklık sistemini güçlendiren bir bitki olan roka, aynı zamanda bol C vitamini ihtiva ettiğinden salatalarda fazlaca kullanılabilir. Roka salatası açısından; bir demet rokayı ince ince doğrayın ve içine bir sayı küçük turp, bir tane domates, limonsuyu ve lor peyniri ekleyerek hazırlayın.

Sebzeli kuskus salata tarifi

Bir su bardağı kuskusu 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile kavurduktan sonra üzerine sıcak su ekleyerek pişirin ve suyunu çekmesinin ardından taze kuru soğanı küp küp doğrayın. Ardından içine bir sayı salatalık, bir sayı domates, üç sayı kuru kayısı, bir sayı albiber ve limon suyu ekleyerek karıştırın ve afiyetle tüketin.


Bir önceki Romatizma kalp krizini etkiliyor! başlıklı konumuzda romatizma, romatizma belirtileri ve romatizma bitkisel tedavi hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: diyet açısından salata tarifleri, diyet salata çeşitleri, zayıflatan salata, zayıflatan salatalar, salata ile zayıflamak, zayıflatan salata tarifleri

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama