Diyet yapmadan doğru seviyeye gireceksiniz!

31 Temmuz 2013 Çarşamba
WebMD adlı internet sitesinde yer alan habere göre, zayıflamak açısından mutlak suretle diyet yapmanız gerekmiyor. Yediğiniz gıdalara dikkat ederek, yaşam tarzınızı değiştirerek de kilo verebilirsiniz. İşte diyet yapmadan zayıflamanın yolları:

Öğünlerinizi zamanlayın: Saatinizin ya da cep telefonunuzun alarmını 20 dakika sonrasına kurun ve yemeğinizi bu süre içinde yavaş yavaş yiyin. Bu diyetsiz zayıflamak açısından en başarılı alışkanlıklardan biridir. Her ısırdığınız lokmayı yavaş yavaş tadını çıkararak yiyin. Bu biçimde vücudun tokluk hormonu tetiklenir. Yemeğinizi hızlı bir biçimde yerseniz, bu sinyaller engellenir ve aşırı tüketmek yersiniz.

Daha çok uyuyun, az kilo alın: Amerikalı araştırmacılara göre, geceleri fazladan 1 saat uyumak, kişinin daha fazla kilo almamasına yardım eder. Sonuçlar her kişi açısından çeşitlilik gösterebilir, lakin uyku başka bir biçimde yardımcı olur. Az uyumak insanın iştahını artırır ve iştah duymanıza yol açar.

Daha fazla sebze tüketin: Akşam yemeğinde bir değil 3 çeşit sebze tüketin. Daha fazla çeşit tüketmek insanın daha fazla tüketmek yediği hissini verir. Daha fazla sebze-meyve yemek de kilo vermenin iyi bir yoludur. Bol lif ve su daha az kalori alarak tok olmanıza yol açar. Sebzelerinizi çok az yağ ekleyerek pişirin. Yemeklerinizi yağlı soslar ve terbiyeler yerine limon suyu ve şifalı bitkilerle ile lezzetlendirin.

Çorbayı deneyin: Gün içinde tüketeceğiniz et ve tavuk suyu çorbalar daha az kaloriyle doymanızı sağlar. Sebze çorbası, içinde hamur parçacıkları olan çorbayı deneyebilirsiniz. Yemeğe çorbayla başlarsanız bu sizin tüketmek yemenizi yavaşlatacak ve iştahınızı kapatacaktır. Yağlı ve kalorisi bol olan kremalı çorbalardan uzak durun.

Tam tahıllı yemekler tüketin: Kahverengi pirinç, kara buğday, arpa, yulaf ve tam tahıllı buğday gibi tam tahıllar kilo verme stratejinizde önemlidir. Bunlar sizi daha az kaloriyle doyuracak ve kolesterol profilinizi iyileştirecek. Tam tahılları içeren ekmek, hamur işi gıdalar yiyebilirsiniz.

Dar kıyafetlerinize göz gezdirin: Henüz giyemediğiniz sevdiğiniz elbiseyi, eteği ya da bir takım elbiseyi her gün görebileceğiniz bir yere asın. Bu kilo verdiğınızda sizin ödülünüz olacaktır.

Şekeri azaltın: İçtiğiniz şekerli içecekler yerine su açısından. Böylece 10 çay kaşığı şeker tüketmemiş olursunuz. Suyunuzu farklılaştırmak açısından limon, nane ya da donmuş çilek ekleyebilirsiniz.

Uzun, ince bardak kullanın: Sıvı şeklindeki kalorileri azaltmak açısından kısa ve geniş bardak yerine uzun ve ince bardağı tercih edin. Böylece yüzde 25-30 daha az meyve suyu, gazoz ya da şekerli içecek içersiniz.

Yeşil çayı tercih edin: Yeşil çay içmek iyi bir kilo verme yöntemi olabilir. Bazı araştırmalar, yeşil çayın vücudun kalori yakma mekanizmasını hızlandırdığını belirledi. En azından kalorisiz taze bir içecek içmiş olursunuz.

Evde tüketmek yiyin: Ev yapımı yemekler tüketin. Bu biçimde kolayca kilo verebilirsiniz. Yemek yapmak düşündüğünüzden daha kolay olabilir. Yoğun iş temposu nedeniyle tüketmek yapmaya fırsatınız olmuyorsa, hazır yıkanmış ya da doğranmış sebzelerle, konserve fasulye ya da bezelye ile kolayca ev yemekleri yapabilirsiniz.

Yemek yerken fasıla verin: Yemeğe ailece ya da arkadaşlarınızla oturmaya çalışın. Böylece arada yapacağınız konuşmalarla yemeğe fasıla verirsiniz ve doyduğunuzun sinyalini kolay alırsınız. Hızlı hızlı yerseniz beyne doyduğunuzu ileten sinyal geç gider.

Naneli sakız çiğneyin: Canınız bir şeyler atıştırmak istediğinde keskin naneli sakız çiğneyin. Televizyon izlemek, internette sörf yapmak sizin bir şeyler atıştırmanıza sebebiyet olan birkaç tehlikeli senaryodur. Bu esnada hemen naneli sakız çiğneyin.

Daha küçük tabaklarda tüketmek yiyin: Büyük gece yiyeceği tabakları yerine daha küçük tabaklarda tüketmek yiyin. Böylece otomatik olarak daha az tüketmek yiyeceksiniz. Tabağınızı ya da kasenizi küçültürseniz günde 100-200 kalori kazancınız olur.

Porsiyonlarınızı küçültün: Haftada en az 5 gün porsiyonlarınızı küçültmeyi alışkanlık haline getirin. Bunu birkaç hafta tekrarladıktan sonra alışacaksınız.

Midenizi tam doldurmayın: Tıka basa doymadan masadan kalkın. Midenizi tamamen doldurmayın. Bu sağlıklı alışkanlığı kazanırsanız, kilo kaybetmede başarılı olursunuz.

Dışarıda tüketmek yerken dikkat: Restoranlardaki yemeklerin hepsi şişmanlatıcı değildir. Ancak porsiyonlarınızı kontrol altında tutmalısınız. Yemek olarak aperatif sipariş edin. Çocuk tabaklarını tercih edin. İyi bir denge açısından bol salatalı küçük bir başlangıç yapın. Tabağınızın yarısını sebzelerle doldurun.

Etsiz yemekleri tercih edin: Vejetaryen yemekler tüketmek daima zayıflama yöntemidir. Vejetaryenlerin daha azı et yiyenlere oranla zayıflamayı düşünür. Et yerine kuru baklagiller önemli rol oynar. Kuru fasulye, mercimek çorbası ve diğer kuru baklagillerden bol ölçüde yiyebilirsiniz.

100 kaloriden fazlasını yaktınız: Her gün fazladan 100 kalori yakarak diyet yapmadan fazla kilolarınızın birazından kurtulabilirsiniz. Örneğin, yaklaşık 20 dakika yürüyün. 10 dakika koşun. Evinizi temizleyin. Arabanızı kendiniz yıkayın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama