Öğle yiyeceği kilo aldırır mı?

25 Ağustos 2013 Pazar Öğle yiyeceği kilo aldırır mı?

Kilo almaya sebep olan pek çok faktörün varlığı mevcut olmakta ve özellikle de çalışanlar öğle yiyeceği esnasında tükettiklerinden dolayı “acaba öğle yiyeceği kilo almanıza neden oluyor mu” diye endişeye kapılırlar ve öğle yemeklerini aksatmayı tercih ederler. Ancak uzmanlar kilo alma korkusundan dolayı öğün atlamanın daha da çok kilo aldırdığını, vücutta hastalıklarnın husule geldiğini ve böyle bir alışkanlık edinmenin zararlı olduğunu söylemekteler. Öğle yemeklerinde ne yediğinize dikkat ederseniz, hafif ve sağlıklı besinleri fazlaca aşırıya kaçmadan tüketirseniz öğle yiyeceği kilo aldırmaz.

ogle-yemegi-sismanlatir-mi

Öğle yiyeceği şişmanlatır mı?

Kalori bakımından yüksek besinlerin öğle yemeğinde tüketilmesi elbette ki kilo alma sebebidir. Özellikle de çalışanlar öğle yemeğinde aşırı kalori ihtiva yapan gıdaları yedikleri açısından kilo sorunlarıyla karşılaşmaları kaçınılmaz oluyor. Yalnızda öğle yemeğinde değil, gece yemeğinde de yediklerinizin sağlıklı olmasına ve ölçü dikkat etmelisiniz. Sabah kahvaltısı yapmayan bir kişi öğle vaktinde çok acıktığı açısından aşırı besin tüketimi yapar ve bu da öğle yemeğinin kilo aldırma nedenidir. Sabahları evden çıkmadan önce mutlak suretle kahvaltı etmeli, vücudunuzu güne hazırlamalısınız. Sabah kahvaltısı ve öğle yiyeceği beslenmede en çok öneme sahip olan öğünlerdir.

Öğle yemeğinin kilo aldırmaması açısından uzmanların tavsiyesi şu şekildedir:

Sabahları evden kahvaltı yaptıktan sonra çıkılmalı,
Salata bile olsa lezzet açısından kullanılan sosları fazlaca kullanmamalı,
Salata ve sebze ağırlıklı beslenmeli,
Fast-food tarzı gıdaları tüketmemeli,
Öğle yiyeceği hızlı bir biçimde yenmemeli,
Öğle yiyeceği atlatılmamalı,
Yemeklerin tuzlu olmaması ve iyi pişmiş olmasına dikkat edilmeli,
Öğleyemeğinden sonra yarım saatlik bir yürüyüş yapılmalı ve
Hafif yemekler tercih edilmeli, kızartma türü yağlı gıdalardan uzak durulmalıdır.


Bir önceki Romatizma kalp krizini etkiliyor! başlıklı konumuzda romatizma, romatizma belirtileri ve romatizma bitkisel tedavi hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: öğle yiyeceği kilo yapar mı, öğle yiyeceği sebebiyet kilo aldırır, öğle yiyeceği şişmanlatır mı, öğlen tüketmek tüketmek kilo aldırır mı

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama