Fazla meyve kilo almanıza neden oluyor

2 Ağustos 2013 Cuma
Yaz mevsiminde vücudun su ihtiyacını karşılaması ve şeker dengesini düzenlemesi açısından meyveyi öneri ettiklerini lakin aşırı tüketimin kiloya sebebiyet olduğunu ifade yapan Kütük, şöyle devam etti:
MEYVEYİ YEMEKTEN SONRA YİYİN
“Yazın öğünlerin yalnızca meyve ile geçiştirilmesi oldukça yanlıştır. Meyvenin ana tüketmek yerine, yemekten sonra yenmesi gerekir. Mesela yalnızca karpuz ile öğün geçiştirmek yanlıştır, fazla meyve yemek kilo artışına sebebiyet olmaktadır.
Karbonhidrat ve şeker açısından zengin olan meyveler hareketsiz kalınması sonrasında vücutta yağa dönüşmektedir. Bu da aşırı kiloları beraberinde getiriyor. Aynı biçimde yazın geç saatlerde tüketmek yenmesi de kilo alınmasını etkiliyor. Yatmadan en az iki saat önce kalorisi düşük gıdalar tüketilmeli. Yemek sonrasında çay içilecekse beraberinde herhangi bir gıda tüketilmemelidir.”
Hava sıcaklığının artmasıyla bol sıvı alınmasına da dikkat edilmesi gerektiğini belirten Kütük, sıvı alınan kaynakların önemli olduğunu ifade etti. Sıcaklarda terlemeyle sıvı ihtiyacının arttığına dikkati çeken Kütük, “Sıvı aldığımız ana kaynak çözücü, saf, doğkırmızı ve katkısız su olmalıdır. Günlük 2,5 litre su tüketilmesi gerekiyor. Bunun yanında ayran, kefir, taze sıkılmış meyve suları gibi sağlıklı tercihler yapmamız gerekir. Yaz aylarında artan meyve ve sebze seçenekleri de sıvı ihtiyacını sağlamaya yardımcı olur” diye konuştu.
SÜTLÜ VE MEYVELİ TATLILAR ÖNERİLİYOR
Kütük, enerjisinin yüksek olması yüzünden kızartılmış şerbetli tatlılardan uzak durulması uyarısında bulunarak, sütlü tatlılarla hem kan şekerinin daha kolay kontrol altında tutulmasının sağlanacağını hem de yüksek enerji alınmasının önüne geçileceğini belirtti.
Yazın mümkün olduğu kadar tatlı alımını en aza indirmek gerektiğini ifade yapan Kütük, “Yenildiği taktirde tüketim sıklığına ve miktarına dikkat etmek, lokma ve tulumba gibi ağır tatlılar yerine sütlü ve meyveli tatlıları tercih etmek daha sağlıklı olacaktır” dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama