Bayram sonrası diyeti

25 Ağustos 2013 Pazar Bayram sonrası diyeti

Ramazan ayı boyunca oruç tutanların beslenme saatlerinde olan değişiklik, uzun süre aç ve susuz kalmaları, uyku düzeninde değişim olması yüzünden metabolizmanın çalışma şeklinde bir takım değişiklik husule gelmesinden dolayı pek çok kişi Ramazan’dan kilo alarak çıktı. Ramazan’ın bitmesiyle birlikte değişen metabolizmayı eski sağlıklı düzenine sokmak ve kilo problemlerinden kurtulmak açısından ise bayram sonrası diyet uygulanması isteyenlere uzmanlardan öneriler var. İşte bayram sonrası nasıl diyet uygulanmalı sorusunun yanıtı merak edenlere uzmanlarından açıklamalar.

bayramdan-sonra-diyet

Bayramdan sonra diyet

Ramazan ayında oruç düzenine alışan vücudumuzu taze bir döneme alıştırmak açısından bayramın ilk günlerinden itibaren tüketmek konusunda hassas davranmak gerektiğini söyleyen uzmanlar, vücudun bu taze düzenine hızlı bir biçimde adapte olması açısından bazı inceliklere dikkat etmek gerekiyor. İşte uzmanların bayram diyeti önerileri.

Bir ay boyunca açlığa alışan bedeni zorlamamak açısından önümüze gelen her şeyi yemememiz ve yerken de aşırıya kaçmamamız gerekiyor. Her sabah mutlak suretle kahvaltı yapmalı ve kahvaltı içinde tam tahıllı ekmek ve protein bakımından zengin yemekler tüketilmelidir. Beslenme düzenli bir biçimde olmalı 3 ana öğün kesinlikle atlatılmamalıdır. Ayrıca bol bol su tüketmeye de özen göstermeliyiz. Sigara içenler açısından ise Ramazan sonrası büyük bir fırsat doğuyor. Bünye hazır sigarasızlığa biraz alışmış iken, şimdi sigaradan kurtulmanın tam zamanıdır.

İftar ve sahur arası bünye tüketmek tüketmeye alışık olduğu açısından bu alışkanlığından kolay vazgeçmeyecektir. Bu sebeple dikkatli olmalı ve kesinlikle gece tüketmek yememeye çalışmalısınız. Gün içinde bol bol egzersiz ve egzersiz yapmalısınız. Her gün düzenli olarak 8 saat uyumaya çalışmalı, erken yatıp erken kalkmaya vücudunuzu alıştırmalısınız. Tatlı tüketimi Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi idi. Ancak şimdi tatlıyı sofradan uzaklaştırmanın zamanıdır.


Bir önceki Romatizma kalp krizini etkiliyor! başlıklı konumuzda romatizma, romatizma belirtileri ve romatizma bitkisel tedavi hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: bayram diyeti, bayram diyeti nasıl yapılır, bayram sonrası diyet önerileri, bayram sonrası diyeti tavsiyeleri, bayramdan sonra diyet, bayramdan sonra nasıl diyet yapılmalı

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama