Karpuzun Çekirdeğini Çıkarma !

25 Temmuz 2013 Perşembe

Karpuzun besin değerlerinden tam olarak yararlanabilmek açısından aç karnına ve çekirdeği ile yemeniz gerektiğini biliyor muydunuz? Beslenme uzmanı Selma Uçar’ ın karpuz hakkında bilmeniz gerekenleri anlatıyor.



Yemekten sonra yenilen karpuzun şişkinliğe ve hazımsızlığa yol açtığını söyleyen beslenme uzmanı Selma Uçar, karpuzun aç karnına ya da öğün aralarında çekirdekleriyle yenilmesini öneriyor. Uçar, karpuzun bu biçimde tüketilmesiyle böbreklerden kalbe birçok fayda sağlayacağını aktarıyor.

Karpuzun en kıymetli kısmının çekirdekleri olduğunu vurgulayan Uçar, lakin birçok kişinin çekirdeklerini çıkararak karpuzu tükettiğini, bu davranışın ise karpuzun faydasını azalttığını belirtiyor. Karpuz çekirdeği içinde olan ‘cucurbocitrin’ adlı maddenin kan basıncını düşürmeye yararlı olduğunu dile getiren Uçar, “Bu sebeple karpuzu çekirdekleriyle birlikte ve çekirdekleri dişlerimizle kırarak tüketmeliyiz. Çekirdekleri kırıldığında yararı artıyor. Karpuz çekirdeğinin mideyi ağrıttığına dair yanlış bir söylenti var. Çok çok aşırı tüketilmediği takdirde karpuz çekirdeğinin mideye hiçbir zararı yoktur. Ayrıca karpuzun içindeki ‘likopen’ maddesi de kalbi enfarktüsten koruyor.” diyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama