Beyaz ekmekle kepek ekmek arasındaki fark

24 Haziran 2013 Pazartesi

Son dönemlerde gündemi oldukça meşgul yapan ve tartışma konusu yaratan ak ekmek yerine kepek ekmek tüketileceği, pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Kepek ekmeğin daha sağlıklı olduğunu vurgulayan uzmanlar, ak ekmek tüketimine son verilmesi açısından tavsiyelerde bulunuyorlar. Peki ak ekmek ile kepek ekmek arasındaki fark nedir? Kepek ekmeğin faydaları nelerdir? İşte kafaları karıştı kurcalayan bu soruların yanıtları:

ak-ekmek-ve-kepek-arasindaki-fark

Beyaz ekmek ve kepek ekmek arasındaki fark

İnsanlar alışkanlıklarından vazgeçmek istemeselerde, uzmanlar kepek ekmeğin daha sağlıklı olduğunu defalarca yinelemekteler. Kepek ekmeğin faydalarını biraz daha açmak ve ak ekmekle arasındaki farkı ortaya koymak gerekirse ak ekmeğe oranla kepek ekmek daha çabuk doyuruyor. Kepek ekmekten az yemenize rağmen kendinizi hemen doymuş hissediyorsunuz ve bu sebeple de aşırı tüketmek yeme alışkanlığı azalıyor. Aynı zamanda ak ekmeğe göre kepek ekmek daha uzun süre tok kalma hissi sağlıyor. Beyaz ekmekle doymak bilmiyor ve kısa bir süre sonra hemen acıkıyoruz.

]]>

Kalori bakımından da kepek ekmek ak ekmeğe oranla daha azdır. Beyaz ekmek gibi ak undan yapılmış her türlü mamül yüksek kaloriye sahipken kepek ekmeğin kalorisi daha düşük oluyor. Üstelik kepek ekmek daha besleyici ve içerdiği besin maddeleri ile de daha dengelidır.


Bir önceki Mısır şurubunun zararları başlıklı konumuzda mısır şurubu etkileri, mısır şurubu sebebiyet zararlı ve mısır şurubu ve zararları hakkında bilgiler sunulmuştu.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama