Sağlıklı cilt bakımı açısından neler gerekli

12 Eylül 2013 Perşembe Ne zaman bir kırışıklık ya da sivilceyi yüzümüzde görsek en son ne zaman bakım yaptığımızı unutmuş oluruz. Cildin yalnızca en üst tabakası yıkanır, nemlendirilir ve bakım yapılır.
Cildiniz, hastalıklara karşı savunma gösteren ilk birincil savunma sistemidir. Bu sebeple cildimize daha fazla saygı duymalı ve özen göstermeliyiz. Cildimiz, vücudumuzun en büyük organıdır. Gizli sağlık tehtidlerinden onu korumalıyız ki o da iç organlarımızı korusun. Cilt sağlığının sürdürülmesi açısından, çevredeki zararlı maddelere temastan ya da maruz kalmaktan kaçınmalıyız. Çevre kirliliği, ultraviolent ışığı (güneş ışığı), aşırı sıcaklık, rüzgar, terleme ve yanlış cilt ürünleriden uzak durun.
• Cildinizi güneşten koruyun. Her gün yüzünüze 30 faktör koruyuculu güneş kremi sürün. Nemlendirici, sıvı ve toz makyaj koruyucuları mevcuttur. Geniş kenarlı yüzü güneşten koruyan bir şapka takın. Kulak ve boyun arkasını da unutmayın.

• Cildinizi kuruluktan koruyun. %30 civarında sudan oluşan epidermis suyun buharlaşmasını önleyerek ciltte su tutulmasını sağlar. Su açısından ve cildinizi susuz bırakmayın. Nemlendirin. Doğkırmızı nemlendiriciler sitrat, çeşitli mineraller, üre, laktat ve amino asitleri içerir.

• Cildinizi her gün temizleyin. Su tek başına işe yaramaz. Gözeneklerin açılması ve cildin hava alması gerekir. Yağlı kalıntıları temizlemezsek sivilce oluşur. Sabundan uzak durun, sabun kaşıntı, kızarıklık, pullanma ve kuruluk yapar, pH dengesini değiştirir. Yerine sıvı temizleyiciler, balmumu, kir çözen mineral yağını kullanın. Doğkırmızı kremleri tercih edin. Sebze meyve yağları, hindistan cevizi yağı ve alkil eter sülfat gibi malzemeleri kullanın.

• Peeling yapın. Ilık bir bezle cildinizi ovun. 40 yaş üzerindeyseniz cilt kanseri riski açısından her yıl tarama yaptırın. Gençlerde ise 3 yılda bir uygundur. Her kadının cildini kontrol etmesi gerekir.

İyi beslenme ve egzersiz cildi koruyarak güzelleştirir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama