Özgüven nasıl kazanılır?

8 Eylül 2013 Pazar Özgüven nasıl kazanılır?
ocguven-kazanma-yollaribizlere kuvvet vermede, meditasyon sağlamada, işlerimizi daha kolay ve sorunsuzca halletmede, başımıza gelen engelleri aşmada, mutlu olmada, atıldığımız her işten kazanç elde etmede, hayatta başarılı olmada ve daha birçok şeyde öz güvenimiz bize yardımcı olmaktadır. Özgüveni olmayan bir insanın sorunları aşma, başarı sağlama, her tür soruna olumlu yaklaşma gibi becerileri ne yazık ki söz konusu olmuyor ve bu insanlar hayatlarını genel anlamda mutsuz geçiriyorlar. Peki özgüven nasıl kazanılır? Özgüvenli olmak açısından neler yapmalıdır? Özgüven duygusu nasıl aşılanır? İşte tüm bu soruların yanıtları sagliksiteniz.com’da!

Özgüven kazanma yolları
Olumlu ve gerçekçi bir inanca sahip olmak anlamını taşıyan özgüven, yeteneklerimiz, becerilerimiz ve kendimiz açısından sahip olmamız gereken en önemli kavramlardan bir tanesidir. Özgüven sahibi olmak demek her şeyin mükemmel olması demek değil, tam aksi başımıza gelen tatsız olayların nedenini araştırmak, ders çıkarmak ve bir daha ki sefer daha iyisini yapmak demektir. Özgüven sahibi olan insanlar istedikleri zaman pek çok şeyi başarır, başaramasalar da nerede hata yaptıklarını araştırıp bu hatayı telafi etme yoluna gider. Yaşam içerisinde karşılaşmış olduğumuz olaylara göre değişen bir kavramdır özgüvenli olmak. Pek çok şeyde insan kendine güvense de güvensizlik yaşadığı durumlarda vardır elbette, lakin bu durumların adetca azdır.
Özgüven sahibi olmak açısından öncelikle hayal dünyasından çıkmalı, yapılaması gerçekçi olmayan inançlara sahip olmamayı bilmeli ve sınırlarımızın neler olduğu hakkında fikre sahip olmalıyız. Özgüven lakin bu sınırları bildiğimiz zaman kazanılır. Gücünüzün yettiğinden fazla yükü taşımamalı, makul seviyede düşünceler kurulmalıdır.
Özgüven kazanmak açısından motivasyon yüksekliği oldukça gereklidir. Makul seviyedeki istekleri başarabileceğimize inanmalı, başarısızlık karşısında yılmamalıdır. Başarı ve takdir edilen davranışlar insanların özgüvenini yükseltir, başarısızlık ve takdir edilmemek ise özgüven eksikliği yaratır.
Özgüven kazanmak açısından olumlu düşüncelere yer vermeli, makul bir hedef belirlenmeli, motivasyon yüksek tutulmalı, destek gördüğümüz kişilerin yakınımızda olmasına özen göstermeli, pozitif özelliklerimiz bilmeli, negatif hiçbir şeye hayatımızda yer vermemeli, deneyimlerden ders çıkarmalı ve en önemlisi de hayır demeyi bilmeliyiz ki özgüvenimizi kazanabilelim. Yapabilme imkanı kesinlikle olmayan şeyler açısından “ben bunu yaparım” diye söz vermemek gerekir.

Bir önceki Ergenlik döneminde dikkatli beslenin başlıklı konumuzda aşırı beslenme, biyolojik gelişim ve boy uzamasının yavaşlaması hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: nasıl özgüven kazanılır, özgüven kazanma, özgüven kazanma yolları, özgüven kazanma yöntemleri, özgüven kazanmak, özgüven kazanmak açısından neler yapılmalı, özgüven kazanmak istiyorum, özgüven kazanmak nasıl olur, özgüven kazanmanın yolları

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama