Sinir hastalıkları nelerdir?

15 Ağustos 2013 Perşembe Sinir hastalıkları nelerdir?

Hepimizin hem içsel hem de dışsal çevremizi algılamamızda büyük rol oynayan sinir sistemi, aynı zamanda edindiğimiz bilgileri işlemekte ve bu bilgileri vücudumuzda yer alan hücreler vasıtasıyla farklı bölgelere iletimini sağlamakta görevlidir. Hücre ağı vasıtasıyla sinyalleri farklı bölgelere iletimini sağlayan sinir sistemi organlarımızın ve kaslarımızın aktivitelerini düzenleme de etkili olmaktadır. Sinir sistemi ne yazık ki mütenevvi sorunlardan dolayı hasar alabiliyor ve görevlerini yerine getiremeyerek sinir sistemi hastalıkları adını verdiğimiz bir takım sağlık problemlerinin ortaya çıkmasına sebep oluyor.

sinir-hastaliklari-nedir

Sinir hastalıkları nedir?

Vücudun en karmaşık sistemleri arasında yer alan sinir sisteminde görülen başlıca sağlık sorunları felç, menenjit, sara (epilepsi), Parkinson, migren, sinirsel baş ağrısı, multipl sklerozdur. Sinir sisteminin zayıf düşmesinden ve hasar almasından kaynaklı olarak ortaya çıkan bu sinir hastalıkları günümüzde en fazla rastlananlardır. Bu sinir hastalıklarının tedavisi açısından ise uzmanlar sinir sistemini güçlendirilmesi yoluna giderler. Gerek ilaçları, gerek beslenme alışkanlığı, yaşamsal değişimler gibi pek çok yol izlenir ve sinir hastalıkları tedavi edilemeye çalışılır.

Sinir hastalıkları infeksiyon, damar tıkanıklığı, tümör, travma, gelişim bozukluğu, metabolik, zehirlere bağlı sebeplerden ortaya çıkabilmektedir. İnfeksiyonlar sonucunda menenjit, tıkamaya bağlı felç, travmaya bağlı sinir kopmaları, paroksismal sonucunda(arada bir gelen) migren, epilepsi, histamin baş ağrıları husule gelir.


Bir önceki Kulak zarı çökmesi sebebiyet olur? başlıklı konumuzda kulak zarı çökmesi nedenleri, kulak zarı çökmesi sebepleri nelerdir ve kulak zarı çökmesi ve nedenleri hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: sinir hastalıkları nedir, sinir hastalıkları neler, sinir sistemi hastalıkları nedir, sinir sistemi hastalıkları nelerdir, sinir sisteminin hastalıkları nelerdir, sinirel sağlık sorunları nelerdir

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama