Cilt bakımında 10 altın kural!

29 Ağustos 2013 Perşembe Cilt tipinize uygun bakım yapmayı alışkanlık haline getirin. Cildiniz yağlıysa; yalnızca nemlendirici özelliği olan, içeriğinde yağ ve alkol olmayan ürünleri tercih edin.

Cilt hücrelerinde kan dolaşımını hızlandırmak ve içeriden beslemek açısından günde en az 8 bardak su açısından. Bu aynı zamanda, formunuzu korumaya da yardımcı olacak.

Her cilt türünde, siyah nokta sorunu görülebilir. Gözeneklerinin içine kir, toz birikmesiyle siyah hususlar oluşur. Eğer orta seviyede siyah hususlar varsa günlük kullanıma uygun tanecikli temizleme ürünlerini kullanabilirsiniz. İleri seviyede siyah nokta varsa; güzellik uzmanına danışın!

Güzelliğinize güzellik katan makyaj; gece uyumadan önce temizlenmediği takdirde cilt problemlerine davetiye çıkarır. Ne kadar yorgun olursanız olun, makyajınızı temizlemeden uyumayın. Cilt hücreleri geceleri yenilenir, makyajlı uyuyup bu değerli fırsatı kaçırmayın!

Cildinize hem içeriden hem dışarıdan bakmanız gerekir. Tam bakım açısından mutlak suretle sağlıklı beslenin. İçeriğinde vitamin, mineral, antioksidan olan sebze ve meyveleri beslenme planınızdan eksik etmeyin.

Kuru ciltlerde sivilce sorununa pek rastlanmaz lakin cilt gergin olduğu açısından erken yaşlarda kırışıklık görülebilir. Siz, hemen önleminizi alın ve kuru ciltler açısından üretilmiş normalin üstünde nemlendirici özelliğe sahip kremleri kullanın.

Hem formda kalmak hem cilt güzelliğinizi korumak açısından düzenli egzersiz yapın. Egzersiz, cildin kan dolaşımını hızlandırır ve sağlıklı görünmesini, parlamasını sağlar. Açık havada 30 dakika yürüyüş yapmak cildinize olduğu kadar saçlarınıza da faydalıdır.

Zararlı güneş ışınlarından cildinizi koruyun. Özellikle yaz mevsiminda güneş koruyucu krem sürmeden dışarı çıkmayın. Dilerseniz, SPF içeren fondöten kullanarak hem güneşe karşı korunabilir hem de cildinizdeki kusurları kapatabilirsiniz.

Stresten uzak durun, düzenli uyuyun. Uykusuzluk ve stres, cildin baş düşmanlarıdır. Gün içinde stresli ortamlardan uzak durmaya çalışın. Meditasyon yapın.

Alkol ve sigaranın cilde vereceği kötü etki, başka hiçbir dış faktörle kıyaslanmayacak kadar büyüktür. Sadece sigara içilen ortamlarda bulunmak bile cildinizin yaşlanmasına, renginin koyulaşmasına sebep olur.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama