Ceviz: zayıf saçların ilacı

26 Ağustos 2013 Pazartesi Sağlıklı Beslenme Uzmanı Dr. Dilek Polat, kalp sağlığı açısından büyük önem taşıyan doymamış yağ asitlerini yüksek düzeyde içeren cevizin, kolesterol birikimini ve damar sertliğini önleyici etkisinin halk arasında artık daha iyi bilindiğini, bu sebeple damak zevkinin yanı sıra, birçok insanın sağlık nedenleriyle ceviz tüketmeye
başladığını söyledi.

Dr. Polat, saç dökülmesine ve saçlarının yeterince canlı olmadığını düşünenlere cevizin kuru ve yaş kabuğunu önerdi. Polat, 20 tane cevizin sert kabuğunu 1 litre suda 10-15 dakika kaynatarak alınan suyun saç durulamasında kullanılması durumunda, saçların dökülmesinin son bulacağını belirtti.

Taze cevizin yeşil kabuğunun az suyla kaynatılması sonucu macun elde edileceğini anlatan Polat, bu macunun da saç maskesi olarak kullanılabileceğini kaydetti. Sağlıklı yaşamak ve beslenmek isteyenlerin mutfaklarından cevizi eksik etmemeleri gerektiğini ifade yapan Dr. Polat, şu bilgileri verdi:''8 tane cevizi bir bardak suda 2 gün bekletin. Günde iki ceviz olmak üzere tüketin ve cevizleri içinde beklettiğiniz suyu da açısından, 4 günlük kür sonucunda ne derece dinlenmiş hissettiğinize şaşıracaksınız."

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama