Akciğere iyi gelen besinler nelerdir?

24 Haziran 2013 Pazartesi

Akciğerlerin sağlığını kaybetmesi başta solunum rahatsızlıkları olmak üzere pek çok hastalığın vuku bulmasında rol oynayan bir durumdur. Bu sebeple hem solunum rahatsızlığı yaşamamak hem de akciğerlerin sağlıklı olmasını sağlamak amacıyla bir takım besinlere ağırlık verilmesi şarttır. Peki hangi besinler akciğere iyi gelir? Akciğer hastalıklarını önlemede ve akciğerin sağlıklı bir biçimde kalması açısından ne tür besinlere ağırlık vermemiz gerekir? İşte yanıtları:

akcigere-faydali-besinler

Akciğere faydalı besinler

Akciğerlere iyi gelen besinleri düzenli bir biçimde tüketmeye özen göstermeniz gerektiği gibi, aynı zamanda besinleri gerektiğinden fazla tüketmemeye de itina etmelisiniz. Çünkü sağlıklı olan her şeyin fazla tüketiminin de zararları olabileceğini aklınızdan çıkartmayın. Besinleri gereken ölçüde düzenli olarak tükettiğiniz zaman pek çok akciğer hastalıkları ve hatta akciğer kanseri de önlenmektedir.

]]>

Akciğere iyi gelen gıdalar arasında soğan, elma, greyfurt, böğürtlen, çilek, kiraz, üzüm, su teresi, brokoli, turp ve zerdeçkırmızı yer alıyor. Bu gıdalar bilhassa da akciğer kanserini büyük oranda önlemektedir. Ancak bu yiyeceklerin arasında en çok öne çıkan ise zerdeçaldır. Çünkü zerdeçkırmızı antidepresan ve antioksidan özellikte olmasından dolayı kanser hücrelerinin gelişimini önlemektedir.


Bir önceki Hangi vitaminler hangi hastalıklara iyi gelir? başlıklı konumuzda hangi vitamin hangi hastalıklara iyi geliyor, hangi vitamin ne işe yarar ve hangi vitamin neye faydalı hakkında bilgiler sunulmuştu.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama