Obezite nedenleri ve obezite tedavisi hakkında merak edilenler

2 Eylül 2013 Pazartesi Obezite nedenleri ve obezite tedavisi hakkında merak edilenler

Obezite,  aşırı şişmanlık tıp dilinde obezite alınmış olan kalorilerin yakılan kalorilerden daha fazla olması nedeniyle meydana gelen bir metabolizma bozukluğu ve sorunudur. Obezite diyince akla şişman bir görüntü gelir, lakin son yıllarda günümüzde o kadar çok yer edinmiş durumda  olan obezite özellikle çocuklarda ve ergenlerde çok sık karşılaştığımız bir durum. Obezitenin kişilerin sağlıkları üzerinde bir çok negatif etkisi vardır. Özellikle kalp, sindirim, solunum ve bağışıklık sistemlerini etkilemektedir. Bu yazımızda sizlere obezite ile bilgiler aktarıyoruz…

 

 

Obezite Nedenleri Nelerdir

Aşırı şişmanlık fazla tüketmek yeme ve ölçülü yapılmayan hareketten ötürü vücudun yağ depolamasıyla meydana gelebilmekle birlikte hormon bozukluğu ve farklı ilaçların oluşturabileceği yan etkiler sebebiylede olabilen bir rahatsızlıktır.

Yapılmış araştırmalara göre ortaya çıkan sonuç şişman kişileri daha hızlı yaşlandıkları, şeker rahatsızlığına, damar sertlesmesine tansiyon hastalıklarına, akciğer rahatsızlıklarına, kalp rahatsızlıklarına, karaciğer ve safre kesesi hastalıklarına, romatizma hastalıklarına sebep olduğu ortaya çıkmıştır.

Obezite Nasıl Tedavi Edilir

Obeziteden kurtulmak açısından gerekli ve sağlıklı beslenmeye büyük bir itina gösterilmesi gerekmektedir. İnsan ihtiyacından fazlasını yememelidir. Bununla birlikte egzersizler yaparak vücut metabolizmasının hızlı bir biçimde çalışmasını sağlamalıdır. Obezite hastalığından kurtulabilmek açısından diyet esnasında yetersiz beslenmeye sebebiyet olabilecek durumlardan kaçınılmalıdır. Beslenme aşamasında ne az ne çok beslenilmelidir. Hormon bozukluğu varsa ve farklı ilaçlardan oluşan obezite sorunu varsa doktoron vereceği tavsiyelere göre tedavi sürdürülmelidir.


Bir önceki Şişman annenin, şişman çocuğu olur! başlıklı konumuzda anne karnında ki bebek obez olur mu, Hamilelik ve hamilelik ve bebek hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: obezite nedir, obezite nedir korunma yolları nelerdir, obezite tedavisi, obezitenedenleri nelerdir

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama