Şişman olmanızın nedenleri

5 Ağustos 2013 Pazartesi
Diyetisyenlere göre ’şişmanlıktan kurtulmak istiyorum’ diyenlerin yapmamaları gerekenler şöyle:

* Hızlı tüketmek, büyük lokmalar almak, az çiğnemek, yemekte çatalı, kaşığı hiç bırakmamak.
* Öğün atlamak, öğün aralarında sürekli bir şeyler atıştırmak.
* Yemek yerken başka aktivitelerle uğraşmak.
* Sıkıntılı veya stresli durumlarda aşırı tüketmek.
* Ziyaret ve davetlere sürekli katısallmak ve ikramları reddetmemek.
* Akşam yemeğinden sonra yatıncaya kadar sürekli tüketmek.
* Su içmemek veya az içmek.
* Özellikle çalışan kişilerde, gece eve geldikten sonra tüketmek zamanına kadar atıştırmak ve sonra tekrar tüketmek tüketmek.

Bunları yapmayın

Birine sinirlenip de sigara yakmak isterseniz, sinirlendiğiniz şahsın sigarasını yakın!

Sigara içmeyin: Uzmanlarca yapılan deneyler, yemeklerden hemen sonra içilen bir sigaranın 10 sigaraya eşdeğer olduğunu kanıtlamıştır (Kanser olma riski daha yüksek.)

Hemen meyve yemeyin: Yemeklerin peşinden yenen meyveler midenin havayla davul gibi şişmesine sebebiyet olur.

Çay içmeyin: Zira çay yaprakları normalin üstünde asit içerir. Bu madde tükettiğimiz gıdalardaki proteinin hazmını zorlaştırıyor.

Kemerinizi gevşetmeyin: Yemekten sonra kemeri gevşetmek kolaylıkla bağırsak düğümlenmesine ve tıkanmasına sebebiyet olur.

Banyo yapmayın: Banyo yapmak ellerdeki, bacaklardaki ve vücuttaki kan dolaşımını hızlandırır, böylece mide çevresindeki kan miktarı bu yapıda azalır. Bu da midemizin sindirim sistemini zayıflatır.

Yürümeyin: İnsanlar çoğu zaman, yemeklerden sonra 100 adım yürümek 99 yaşına kadar yaşamanızı sağlar derler. Gerçekte bu doğru değildir. Yürümek sindirim siteminde aldığımız besinlerin emilimini önler.

Hemen uyumayın: Aldığımız gıdalar yeterince sindirilemez. Bu durum bağırsağımızda gastrit ve enfeksiyona önderlik eder.

Anoreksia Nervoza’nın nedenleri günümüzde kesin olarak bilinmemektedir. Hastalığın oluşumu psikolojik, sosyolojik ve biyolojik olmak üzere üç boyutta ele alınabilir. Hastalığın ergenlikte ortaya çıktığı; bu dönemin cinsel ve sosyal çatışmalarla yüklü oluşu dikkate alınacak olursa; cinsel ve sosyal çatışmalarla başa çıkma konusundaki yetersizliklerin yiyeceklerden fobik kaçınma şeklinde ortaya çıkması öne sürülebilir. Aşağıdakilerin varlığı halinde bu rahatsızlıktan bahsedilmektedir.

1- Bulunduğu yaş grubu ve boy uzunluğu açısından normal kabul edilen en az kilo ya da bu ağırlığın üzerindeki bir kiloyu kendisi açısından uygun bulmayıp, kabul etmeme.

2- Yaş ve boy göz önüne alındığında beklenenden daha düşük bir kilosu olmasına rağmen kilo alabilmek veya şişmanlamaktan aşırı derecede korkma.

3- Kişinin kilosu ya da vücut şeklini algılayışında bozukluk vardır. Kişinin kendini değerlendirişinde kilo ya da vücut şeklinin, olağandan çok daha fazla ve anlamsız miktarde bir yer kaplaması veya o anki kilosunun düşük olmasının öneminin farkına varmama.

4- Kadınlarda birbirini izlemesi gereken en az 3 âdet döneminin olmaması.

Taylan Kümeli

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama