İftarda da sahurda da tavuk!

27 Temmuz 2013 Cumartesi Uzmanlar, Ramazan ayında sağlık açısından daha düşük kalori, daha az yağ ve daha az kolesterol içeren tavuk eti alımını öneriyor.Tavuk eti gibi kan şekerini daha yavaş yükselten, daha fazla tokluk hissi oluşturan, besleyici değeri yüksek gıdalar tercih edilmeli.İyi bir protein kaynağı olan tavuk eti, öğün adetsının ikiye indiği Ramazan ayında da sofralardan eksik edilmemeli.Tavuk eti hem sahurda hem de iftarda tüketilebilir.Derisiz tavuk eti, kırmızı ete kıyasla daha az doymuş yağ ve kolesterol içerir.Bilimsel çalışmalar, kırmızı ete kıyasla tavuk eti tüketiminin koroner kalp hastalıkları riskini önemli derecede azalttığını gösteriyorİftar ve sahurda beslenme önerileriRamazan’da da sağlıklı beslenmek açısından dört ana besin grubundan karışık bir beslenme rejimi seçilmesi ve bir öğünde yiyeceklerin yaklaşık 2 saat içinde tüketilmesi önerilir.Sahurda emilimi daha yavaş olan, kan şekerini daha yavaş yükselten ve daha fazla tokluk hissi oluşturan gıdalar tüketmeli.İftarda ise ağır hamur işi yemekler, kızartmalar, baklavalar yerine çorbalar, haşlanmış, ızgara veya fırında pişirilmiş et, tavuk veya hindi eti, sebze yemekleri, bol salata ve meyve yenilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama