Sıcak havalarda nasıl beslenmeliyiz?

4 Eylül 2013 Çarşamba Sıcak havalarda nasıl beslenmeliyiz?

Beslenme alışkanlıklarımız mevsimlerin değişmesiyle birlikte doğkırmızı olarak farklılık kazanmaktadır, lakin yaz ayı geldiği zaman havanın aşırı derece sıcak olmasından kaynaklı tüketmek yeme isteğinde azalmalar husule gelebiliyor. Özellikle de yaz aylarında kilo verme isteğinin ortaya çıkması da sıcak havalarda beslenme alışkanlığında değişiklik olmasının bir diğer sebeplerindendir. Sıcak havalarda nasıl beslenmek gerekir, yazın beslenmede nelere dikkat edilmelidir, kilo vermek isteyenler yaz aylarında ne yemelidir gibi soruların yanıtlarına yazımızın devamında ulaşacaksınız.

sicak-havalarda-beslenme-onerileri

Sıcak havalarda beslenme önerileri

Sıcak havalarda beslenmede en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi, bol sıvı içeren yiyeceklerde tüketmektir. Çünkü sıcak havalarda fazlaca terlediğimiz açısından vücudumuzun su oranında düşüş meydana gelmektedir. Vücudun sıvı kaybını önlemek adına sıvı gıdalarla beslenmeye ağırlık vermeliyiz. Sıvı yemekleri tüketmenin yanı sıra bol bol su içmekte de önemlidir. Yeterli ve düzenli beslenmeye özen göstermeli, asitli ve gazlı içeceklerden uzak durmalı, hafif yemekleri tercih edip aşırı yağlı gıdalardan uzak durmalı, taze sebze yemeklerine ağırlık vermeliyiz.

Yemeğe başlamadan önce bir bardak su içmek metabolizmanın hızlanması bakımından çok faydalıdır. Böylece tüketmek öncesi metabolizmanın çalışmaya başlayacak ve tüketmek esnasında aldığınız kalori hızlı bir biçimde yakılacaktır. sıcak havalarda besleme önerilerinden bir diğeri de geceleri yatmadan önce hiçbir şey yememektir. Yatmadan en az 3 saat önce en son gıdanızı boğazınızdan midenize yollamış olmalısınız. Az ve sık tüketmek yemeli ve kesinlikle öğün atlamamalısınız.


Bir önceki Tavuk ciğerinin faydaları nelerdir? başlıklı konumuzda tavuk ciğeri faydaları, tavuk ciğeri faydalımıdır ve tavuk ciğeri neye iyi gelir hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: sıcak havalarda beslenme önerileri, sıcak havalarda beslenme tavsiyeleri, sıcak havalarda beslenme yöntemleri, sıcak havalarda nasıl beslenmek gerekir, sıcak havalarda nasıl beslenmeli, sıcaklarda nasıl beslenmeliyiz

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama