Obeziteye sebebiyet olan faktörler

2 Eylül 2013 Pazartesi Obeziteye sebebiyet olan faktörler

Obezite sorunu yani aşırı şişmanlık beden sağlığını bozacak nitelikte vücutta anormal ya da aşırı bir biçimde yağ birikmesi olarak tanımlanmış günümüzün en mühim sağlık problemlerinden yalnızca bir tanesidir. Obezite vücut sağlığını ciddi manada tehlike atarak sağlık açısından risk tekil yapan diğer sağlık problemlerinin de husule gelmesini tetiklemektedir. Yetişkin bir insanın vücut ağırlığının ortalama olarak erkeklerde %15-20, kadınlarda ise %25-30 gibi bir oranda yağ dokusu bulunduğundan bu oranın erkeklerde 25′in üzeri, kadınlarda ise 30′un üzerine çıkması durumunda obezite hastası olunmaktadır. Peki bu son derece ciddi olan ve pek çok sorunu tetikleyen obeziteye neler yol açmaktadır. İşte obeziteye yol açan faktörler başlığı altında obezitenin nedenleri sizlerle.

obeziteye-yol-acan-faktorler

Obeziteye yol açan faktörler

Obeziteye yol açan birçok faktör bulunmaktadır lakin bunların içinde en önemlisi ve en çok yapılanı da aşırı ya da yanlış beslenme alışkanlığıdır. Toplumuzda giderek artan yanlış ve düzensiz beslenme alışkanlığı obeziteye sebebiyet olan faktörlerin başında gelmekte ve pek çok insan bu sebepten obezite hastası olmaktadır.

Obeziteye sebebiyet olan bir diğer faktör ise fiziksel aktivite yoksunluğudur. Özellikle de ev hanımları bu sebepten ötürü obezitenin pençesine düşmüş kişilerdir. Çünkü günlük aktivite eksikliği tüketilen besinlerin yakılamamasına ve vücudun bu besinleri yağ olarak depolamasına sebep olmaktadır.

Yaş, cinsiyet, gelir durumu, psikolojik bozukluk, düşük enerjili diyetler uygulama, doğum adetsı ve doğumlar arasındaki süre,genetik yatkınlık, sosyo-kültürel faktörler, hormonal ve metabolik faktörler, eğitim düzeyi, sigara-alkol kullanımı ve başka hastalıklarnın tedavi sürecinde kullanılan bir takım ilaçlar da obezite nedenleri arasında sayabileciklerimizdir. İşte bu obezite hastalığına yol açan faktörler günümüzde dikkat isteyen hususlardır.


Bir önceki Şişman annenin, şişman çocuğu olur! başlıklı konumuzda anne karnında ki bebek obez olur mu, Hamilelik ve hamilelik ve bebek hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: Obezite, obezite hastalığına yol açan faktörler, obezite nedenleri, obezite yol açan faktörler, obeziteye sebebiyet olan faktörler nelerdir, obeziteye sebep olan faktörler, obeziteye yol açan faktörler nelerdir

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Diyetteyim Ben
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için lida zayıflama hapı kullanın. kullanmaktır.
Fazla olan kiloları vermek yani zayıflama sağlığınıza yapabileceğinz en büyük yardımlardandır.
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama